Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

2. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ (OTOGAR) ΣΤHΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ.

Oταν εγραψα τον 1ο τροπο για να φτασετε στην πλατεια Ταξιμ δεν ειχε κατασκευαστεi το metro. Tωρα λοιπον θα εχετε και τον 2ο τροπο και εσεις θα αποφασισετε το πως θα πατε.

Φτανετε στον τεραστιο σταθμο λεωφορειων (Otogar) της Κων/πολης.





Αφου αποβιβαστειτε αν θελετε να ξακουραστειτε πριν ξεκινησετε για Ταξιμ, υπαρχει αιθουσα αναμονης πανω απο το γραφειο, με κυλικειο και WC. Με ή χωρις ξεκουραση διασχιζετε το γραφειο και βγαινετε στο εσωτερικο κυριο χωρο του σταθμου.






Μη ξεχασετε να δειτε τον αριθμο του γραφειου σας, θα σας χρειαστε στην αναχωρηση.





 Τωρα θα αποφασισετε πως θα φτασετε στον προορισμο σας. Οτι και να αποφασισετε θα χρειαστειτε λιρες, αρκετες για ταξι και λιγοτερες για ΜΜΜ. Προτεινω ΜΜΜ, αν αποφασισετε ταξι να ξερετε οτι η αποσταση μεχρι την πλατεια Ταξιμ ειναι περιπου 15 χλμ. Δεν γνωριζω τιμη αλλα πριν μπειτε στο ταξι ρωτηστε τον οδηγο και κανετε παζαρια.
Στη μεση του εσωτερικου χωρου θα δειτε ενα παραλληλόγραμμο κτιριο. Εξωτερικα και εσωτερικα υπαρχουν καταστηματα, τα περισσοτερα cafe, περιπτερα και με ειδη φαγητου. Θα βρειτε και ενα χρυσοχοειο που εκτελει χρεη ανταλακτηριου (Doviz). Στο υπογειο του κτιριου ειναι ο σταθμος του metro.

Αν αποφασισετε ταξι υπαρχουν αφθονα στον εσωτερικο χωρο του σταθμου, αν αποφασισετε ΜΜΜ τοτε θα πρεπει να φτασετε στις ηλεκτρονικες πυλες του metro. Μπορειτε να πατε και μεσα απο το κτιριο ή να βγειτε εξω και να μπειτε απο τις πορτες που βρισκονται στις ακρες του παραλληλογραμμου κτιριου.





Μπροστα απο τις ηλεκτρονικες πυλες θα δειτε τα μηχανηματα απ'οπου θα παρετε την ISTANBULKART.(50 λιρες 2023). Θα φορτωσετε την καρτα με οσα χρηματα θελετε βαζοντας την στην λευκη επιφανεια δεξια του μηχανηματος. Ισως να εχουν και τα περιπτερα εκει γυρω και πιθανοτατα και να τις φορτωνουν. 




Οταν η καρτα σας ειναι ετοιμη θα περασετε απο τις ηλεκτονικες πυλες και θα κατεβειτε στον σταθμο. Θα παρετε τον συρμο προς YENIKAPI και θα κατεβειτε στο τερμα, που ειναι η επομενη σταση.




Υπογειος σταθμος. Θα παρετε τον συρμο Μ2 προς HACIOSMAN. Θα κατεβειτε στη σταση SISHANE αν το ξενοδοχειο σας ειναι κοντα στον πεζοδρομο Istiklal ή στην επομενη σταση ΤΑKSIM αν το ξενοδοχειο σας ειναι κοντα στην πλατεια Ταξιμ.



Στην επιστροφη σας θα παρετε το metro M2 προς YENIKAPI και θα κατεβειτε στο τερμα. Απο εκει θα παρετε τον metro M1 προς HAVALIMANI και θα κατεβειτε στην σταση OTOGAR (σταθμος λεωφορειων).










2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαιτείται ενεργοποίηση με την ταυτότητα ή το διαβατήριο της Istanbulkart όπως αναφέρεται σε άλλο άρθρο εδώ;

Nικανωρ είπε...

Οχι φιλε μου, αυτο ισχυε την εποχη τού Covid.