Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

''KARABATAK'' CAFE.

 
Ενα πολυ ωραιο γραφικο cafe. Το ανακαλυψα σε μια απο τις τελευταιες επισκεψεις μου στην Πολη το Σεπτεμβριο 2021.Ηταν ακομα καλοκαιρι και φυσικα καθησα εξω. Το χειμωνα δε ξερω τι κατασταση επικρατει στο εσωτερικο του, μιλαω για μετρα λόγω κορονοϊού.Το cafe βρισκεται στην περιοχη Karakoy. Δεν ειναι μακρυα απο τα αξιοθεατα της παλιας Πολης.  Θά σας περιγραψω παρά κατω πως θα φτασετε. Μπορειτε να το συνδιασετε με μια επισκεψη στο πανεμοφο Kilic Ali Pasa camii και την μεγαλη κρήνη Tophane.


Η περιοχη γυρω απο το ''Karabatak'' ειναι γεματο cafe και bar.






Οπως σας ειπα καθησα εξω αλλα μπηκα μεσα και εριξα μια ματιά. Αν και η εξωτερικη εμφανιση δεν σε εντυπωσιαζει ιδιαίτερα, εσωτερικα ειναι παρα πολυ όμορφο.

Ειναι πολυ ωραια διακοσμημενο, εχει ωραια χρωματα στους τοιχους, ενώ ο φωτισμος του βοηθαει να αναδειχθει ολη η γραφικότητα του χωρου.






Ο εσωτερικος χωρος δεν ειναι ενιαίος αλλα χωριζεται σε τμηματα τα οποία επικοινωνούν μεταξυ τους.





Και φυσικα ο χωρος ειναι πεντακαθαρος οπως και το W.C. To προσωπικο ειναι προθυμο να σε εξυπηρετησει και ευγενεστατο.
Το καταστημα εχει ολο το πακετο για να χαρακτηριστεί πολυ καλο, φιλικό και ''ζεστό'' cafe.




Οι τιμες οπως θα δειτε στον τιμοκαταλογο ειναι πολυ φτηνές. Εγω ειχα παρει καφε φιλτρου και πληρωσα 25 λίρες (2 ευρω).


Πως θα πάτε.

1. Ενας τροπος ειναι με τα ποδια. Αφου περασετε τη Γεφυρα του Γαλατα βαδιζετε στον δεξιο δρομο  Νecatibey. 


Περπατατε εως οτου συναντησετε στα δεξια σας το
στενάκι Kara Ali Kaptan. Περπατατε και σε κοντινη αποσταση στη πρωτη διασταυρωση και στη γωνια αριστερα θα δειτε το cafe.
(Χαρτης 1)



2. Ο αλλος τροπος ειναι να πατε με το τραμ. Θα παρετε το τραμ απο οποιαδηποτε σταση της παλιας Πολης με κατεύθυνση προς Kabatas και θα κατεβειτε στην σταση Tophane. Μολις κατεβειτε απεναντι σας θα δειτε το Kilic Ali Pasa camii και ακριβως διπλα του (αριστερα) βρισκεται η κρήνη Tophane. Oταν τελειωσουν οι επισκεψεις, θα παρετε αριστερα σας το δρομο Necatibey. Σε κοντινη αποσταση θα στριψετε αριστερα στο στενακι Kara Ali Kaptan. Περπατατε και σε κοντινη αποσταση στη πρωτη διασταυρωση και στη γωνια αριστερα θα δειτε το cafe.
(Χαρτης 1)

Χαρτης 1.




 



Δεν υπάρχουν σχόλια: