Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ''ALTAN''.

 Εδω θα βρειτε μακράν τα καλυτερα λουκούμια της Κων/πολης. Άργησα να το ανακαλυψω αλλα τα κατάφερα.
Παραδοσιακο ζαχαροπλαστειο με λουκουμια, σκληρά ζαχαρωτά, καραμελες, ποικιλιες χαλβά, σερμπέτια. Το αφεντικο του μαγαζιου ο Hakan Altan ειναι 4ης γενιάς ζαχαροπλαστης και συνεχιστης τής εξαίσιας δυναστείας. Ολα τα γλυκισματα ειναι απο γνησια και φυσικά υλικα. 
Ιστορια ζαχαροπλαστικής 157 χρόνων και το μαγαζί παντα στο ιδιο μερος.


Δεν ειμαι λάτρης γενικά των γλυκων αλλα αυτη την φορά τα ''τίμησα''κατάληλα. Ολες οι γευσεις των λουκουμιων ειναι τέλειες αλλα τα λουκουμια μαστίχας και τριανταφυλλου ειναι φανταστικά. Eιδικά για τα λουκουμια με γευση τριανταφυλλου, η πωλήτρια μού ειπε οτι φερνουν τα ροδοπέταλα απο την πόλη Isparta, πολη τη Τουρκιας φημισμενη για την σπουδαία ποιοτητα τριανταφυλλων, τα επεξεργαζονται στο εργαστηριο και κανουν τα λουκουμια.

Συνιστώ να παρετε ολες τις γευσεις λουκουμιων με ιδιαίτερη έμφαση στη μαστιχα και στο τριανταφυλλο. Ειναι δυνατον να παρετε π.χ 1 kg και να σας βαλει η πωλητρια απ'ολες τις γεύσεις.




Οι τιμή των απλών λουκουμιων ειναι 75 λίρες (5 ευρω) και των λουκουμιων με γέμιση φυστίκι διπλάσια.
Τρώγωντας ενα απλο λουκουμι καταλαβαίνεις καλύτερα τη γευση του, αλλα περί γούστου...





Πως θα πατε.

To Αltan βρισκεται στην περιοχη Eminonu και πολυ κοντα στην Αιγυπτιακη αγορα, στο Yeni camii, στο Rustem Pasa camii και στην Γεφυρα του Γαλατα. Θα ξεκινησετε απο την πλατεια μπροστα απο την Αιγυπτιακη αγορα. Βλεποντας την Αιγυπτιακη αγορα πορεια δεξια, αφου περασετε απο το στενάκι διπλα απο το Rustem Pasa camii, θα βαδισετε στην παραλιακη λεωφόρο και παντα στο αριστερο πεζοδρομιο. Θα περασετε εναν καθετο δρομο και σε μικρη αποσταση θα στριψετε λοξά αριστερα στον δρομο Cesme. Σε κοντινη αποσταση και αριστερα θα δειτε το Altan. (Χαρτης 1)

Χαρτης 1.




Δεν υπάρχουν σχόλια: