Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΤΟ ''GALATA GIDA''.

 Το Galata Gida το βρήκα τον Σεπτεμβριο 2021. Βρισκεται στο Karakoy και η πρωτη ματιά δε φανερώνει τι κρύβει μεσα του αυτο το μικρο μαγαζακι. Σταματησα να παρω ενα μπουκαλάκι νερο απο το εξωτερικο ψυγειο, μπαινω μεσα για να πληρωσω και βλεπω μπροστα μου ενα τεραστιο ψυγειο να δεσπόζει στη δεξια πλευρα του μαγαζιου. Μεσα στο ψυγειο σε γυάλινα μπολάκια οτι μπορεις να φανταστεις απο αλλαντικα, τυρια, σαλατες, σάλτσες, ελιες, μανιταρια και αλλα πολλα ειδη τα οποια δεν θυμαμαι.




Αν και ο μαγαζι το βρηκα  πρωινές ωρες και το στομαχι ηταν ακομα γεματο απο το το πρωινό στο ξενοδοχειο, τα μάτια του ανθρωπου ειναι αχόρταγα. Δεν ηταν δυνατον να φυγω χωρις να παρω έστω ενα σαντουιτς.



Πηρα ενα ''φτωχό'' σαντουιτς με κασερι, γαλοπουλα, μανιταρια, ελιες, λουκανικο και καυτερή σάλτσα. Πληρωσα 20 λιρες (1.40 ευρω). Το μετάνιωσα που δεν το ''γέμισα'' περισσότερο αλλα ειχα σκοπό να  ξαναπερασω, τελικά δεν τα καταφερα.




Εαν  καποια μερα λόγω κορονοϊου δε θέλετε  να να φατε σε εσωτερικό χώρο κάποιου εστιατοριου ή μαγειρείου, το ''Galata Gida'' ειναι μια καλη λυση.





Πως θα πατε.

Οπως ειπα το μαγαζι ειναι στο Karakoy, ετσι αφου περασετε τη Γεφυρα του Γαλατα στριβετε δεξια στην οδο Necatibey.

 
Σε πολυ μικρη αποσταση στριβετε παλι δεξια στην οδο Gumruk. Προχωρατε ευθεια και στην πρωτη διασταυρωση στριβετε αριστερα στην οδο Mumhane. Αριστερα σας στη γωνία θα δειτε το ''Galata Gida''.
(Χαρτης 1)




Χαρτης 1.










Δεν υπάρχουν σχόλια: