Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ.

 Iστορικο κεντρο ο πνευμονας της Κων/πολης, η καρδια της Παλιας πολης. Οτι πιο ξακουστο, οτι πιο φημισμενο, οτι πιο χιλιοφωτογραφισμενο ιστορικο μνημειο υπαρχει στην Πολη θα το βρειτε σε αυτη την περιοχη, η οποια περικλειει τις συνοικιες Beyazit -Cemberlitas-Sultanahmet. Eιναι η περιοχη οπου κυκλοφορουν ως επι το πλειστον χιλιαδες τουριστες καθημερινα, απο νωρις το πρωι μεχρι αργα το βραδυ.

Ολα τα μνημεια του ιστορικου κεντρου βρισκονται εκατερωθεν του κεντρικοτερου δρομου της παλιας πολης, του δρομου που ενωνει την Σκεπαστη αγορα (Kapalicarsi) με την Αγια Σοφια, τον δρομο που ακολουθει και το τραμ, την οδο Yeniceriler που μετα γινεται Divan Yolu ξεκινωντας απο την Κλειστη αγορα. O δρομος ειναι γεματος απο τουριστικα καταστηματα, ανταλακτηρια, εστιατορια, γυραδικα και cafe. Στα καθετα δρομακια υπαρχουν βεβαια τα μαγειρια και τα εμπορικα καταστηματα που εξυπηρετουν ως επι το πλειστον τους Τουρκους κατοικους της Πολης. Φυσικα στο ιστορικο κεντρο υπαρχουν και παρα πολλα ξενοδοχεια για ''καθε τσεπη''. Αν ερθετε στην Πολη για ''να την  δειτε'' και οχι απλα για βολτα και ''αγορες'' τοτε συνιστω ανεπιφυλακτα να βρειτε ξενονοδοχειο στην παλια πολη και ειδικα στο ιστορικο κεντρο. Θα με θυμηθειτε οταν ξυπνησετε το πρωι και απο το παραθυρο του ξενοδοχειου σας δειτε την Αγια Σοφια ή το Μπλε Τζαμι ή τον Ιπποδρομο και οχι καποιο απροσωπο κτιριο σε καποια ασχετη περιοχη.
Ας δουμε τωρα τα  μνημεια που βρισκονται στο ιστορικο κεντρο και τα οποια ειναι σε κοντινη αποσταση μεταξυ τους.























































































































11. Hurrem Hammam.















13. Ιππόδρομος.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: