Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

YELKENLI BALIK EKMEK.

Το σαντουιτς με ψαρι δεν ειναι στις προτεραιότητες μου οσον αφορα το φαγητο. Οταν πρωτοπήγα στην Πολη το 2008 δοκίμασα αυτο ειδος απο τα ψαροκάϊκα κατω στο λιμανι. Τοτε ενα σαντουιτς κόστιζε 2 TL, σημερα (Μαρτιος 2023) κοστίζει 60 TL. Απο τοτε δεν ξαναεφαγα. Με 60 TL μπορω να φαω σε ενα μαγειρίο 3 διαφορετικα πιάτα φαγητου. Ανακάλυψα λοιπον εντελως τυχαια αυτο το μαγαζακι, αν και ειναι σε πολυ κεντρικο σημειο, που ετοιμαζει μονο σαντουιτς ψαρι με τιμη 45 ΤL, πολυ καλη τιμη.

Ηταν μεσημερι και καθησα σε ενα τραπεζακι εξω, δεν εχει και πολλα, να φαω ενα σαντουιτς εξ'αιτιας τής τιμης του. Ολα τα σαντουιτς με ψαρι εχουν την ιδια ποικιλια ψαριου (σκουμπρί) και περιπου την ιδια σαλατα που βαζουν μεσα. Σε αυτο το μαγαζακι εκεινο που ξεχωριζει και κανει την διαφορα ειναι το ψωμακι. Αφρός, καταπληκτικό. Αν ειστε λάτρεις τού σαντουιτς με ψαρι ή θελετε να δοκιμάσετε για πρωτη φορα, συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτο το μαγαζακι. 


Πως θα πατε.

Το μαγαζακι θα το βρειτε πολυ ευκολα. Εναι σε κεντρικο σημειο στην περιοχη Eminonu και διπλα στο Yeni camii, οδος Alpicilar.



Δεν υπάρχουν σχόλια: