Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

VEZNECILER HAMAM.

Aλλο ενα ιστορικο χαμαμ της Κων/πολης. Το Vezneciler Hamam ανηκει στα Μνημεια Παγκοσμιας Κληρονομιας τής UNESCO.Χτιστηκε απο τον Sultan Beyazit B' το 1481. Ανακαινιστηκε το 1950. Ειναι το πρωτο και μοναδικο χαμαμ στον κοσμο που χτιστηκε στον δευτερο οροφο.
Οταν ερχεται ο πελατης τον καλωσοριζουν στην εισοδο και τον ενημερωνουν  για τα πακετα εξυπηρετησης. Αφου αποφασισει ο πελατης πληρωνει με μετρητα. Χρεωστικες ή πιστωτικες καρτες δεν γινονται δεκτες.
Ο πελατης μεταφερεται στο ατομικο δωματιο του. Εκει αλλαζει και αφηνει τα προσωπικα του ειδη. Ο πελατης κλειδωνει το δωματιο και παιρνει το κλειδι μαζι του. Φορα την ειδικη πετσετα και τις παντοφλες που του εχουν δωσει (ο ανδρας φορα την πετσετα στη μεση ενω η γυναικα στο στηθος). Ο πελατης θα κανει το μπανιο του και θα χαλαρωσει στο hamam για 30 λεπτα. Μετα ο μασερ θα αρχισει το τριψιμο με το ειδικο γαντι και ακολουθει το μασαζ. Ο μασερ ειναι του ιδιου φυλου με τον πελατη.


ΠΑΚΕΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.

1. Μπανιο στο hamam 20 λεπτα.
    Σαουνα 10 λεπτα.
    Τριψιμο με ειδικο γαντι 10 λεπτα.    35 Ε.
    Μασαζ με αφρο 15 λεπτα.
  Κερασμα τσαι, καφε.

2. Μπανιο στα χαμαμ 20 λεπτα.
    Σαουνα 10 λεπτα.
    Τριψιμο με ειδικο γαντι 10 λεπτα.    50 Ε.
    Μασαζ με αφρο 15 λεπτα.
    Μασαζ με φυσικα ελαια 30 λεπτα.
  Κερασμα τσαι, καφε.

3. Μπανιο στο hamam 20 λεπτα.
     Σαουνα 10 λεπτα.
     Τριψιμο με ειδικο γαντι 10 λεπτα.
     Μασαζ με αφρο 15 λεπτα.
     Μασαζ με φυτικα ελαια 45 λεπτα.
     Μασκα προσωπου.
    Κερασμα τσαι, καφε.

Εαν νιωθετε κουρασμενοι απο το συνεχες περπατημα τής ημερας το Vezneciler Hamam  προσφερει 3 πακετα μασαζ (σε ατομικο δωματιο) για να χαλαρωσετε.

1. Μασαζ στα ποδια 20 λεπτων.      30 Ε

2. Μασαζ σε ολο το σωμα 30 λεπτων.   35 Ε

3. Μασαζ σε ολο το σωμα 45 λεπτων.    40 Ε


Πως θα πατε.

Aν δεν βρισκεστε στις περιοχες Sultanahmet-Cemberlitas-Beyazit θα παρετε το τραμ και θα κατεβειτε στη σταση Beyazit-Kapali carsi. Θα πατε απεναντι απο την σταση στην μεγαλη πλατεια μπροστα απο το μεγαλο Beyazit camii. Απο εδω βλεποντας το Πανεπιστημιο πορεια λοξα αριστερα. Θα βγειτε στον αυτοκινητοδρομο και συνεχιζετε αριστερα. Στη πρωτη διασταυρωση θα παρετε τον δεξιο δρομο, οδος Bozdogan kemeri. Στην αρχη του δρομου Νο2 και δεξια το hamam. (Χαρτης 1)

Χαρτης 1.


Δεν υπάρχουν σχόλια: