Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

CEMBERLITAS HAMAM.

 Aλλο ενα ιστορικο χαμαμ χτισμενο στη περιοχη Cemberlitas απεναντι απο την Στηλη του Κωνσταντίνου και διπλα στην οδο Divan Yolu την Βυζαντινη Μέση Οδό. Το χαμαμ παραγγέλθηκε απο την Nurbanu Sultan μετα τον θανατο του συζύγου της Sultan Selim B'. Tα εσοδα απο το χαμαμ ηταν παρα πολα και αυτο επετρεψε την Nurbanu να δημιουργησει πολλα φιλανθρωπικα ιδρυματα με σκοπο την εξυπηρετηση των κατοικων τής Πολης.  Αρχιτεκτονας φαίνεται να ειναι ο Mimar Sinan  και ετος κατασκευης το 1584.

Το χαμαμ ειναι χωρισμενο σε δυο τμηματα, ανδρων και γυναικων και οι μασερ ειναι τού ιδιου φυλλου με τον πελατη. Το χαμαμ χορηγηγεί ιδιωτικο δωματιο με κλειδι, παραδοσιακη πετσετα Peshtemal, σαγιοναρες, σαπουνι, σαμπουαν και τσαι.
Το ωραριο ειναι: 06:00 -00:00.



ΠΑΚΕΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

1. Μπανιο στο hamam, απεριόριστη ωρα.   685 TL 

2. Μπανιο στο hamam, απεριοριστη ωρα.
     Τριψιμο με γαντι, μασαζ αφρου 15 λεπτα.   980 TL 

3. Μπανιο στο hamam, απεριοριστη ωρα.
    Τριψιμο με γαντι, μασαζ αφρου 15 λεπτα.    1370 TL
    Μασαζ με λαδι 30 λεπτα.


Πως θα πατε.

Αν δεν βρισκεστε εκει κοντα θα παρετε το τραμ και θα κατεβειτε στη σταση Cemberlitas. Απεναντι απο την σταση ειναι η Στηλη του Κωνσταντινου. Απεναντι απο την Στηλη θα δειτε το χαμαμ. (Χαρτης 1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: