Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.

 Το φαρμακειο θα το βρειτε στην Κων/πολη ως ECZANE και πολυ σπανια θα βρειτε φαρμακειο που να γραφει και farmacy καπου διπλα στην κυρια επιγραφη.
Μικρη σημασια εχουν οι ταμπελες, εκεινο που μετραει ειναι οτι οι φαρμακοποιοι οποτε τους χρειαστηκα ηταν εξυπηρετικοτατοι. Τους εξηγεις το προβλημα που αντιμετωπιζεις, αν δεν γνωριζουν λιγα αγγλικα τοτε βρισκεις αλλη μεθοδο συνενοησης ωστε να καταλαβουν τι σε βασανιζει, αλλα εχουν την θεληση και την υπομονη να καταλαβουν, δεν σε απομακρυνουν χωρις να σε βοηθησουν. Αν παλι ζητησεις καποιο συγκεκριμενο φαρμακο π.χ. DEPON, δεν υπαρχει Depon στην Τουρκια αλλα αν τους πεις την δραστικη ουσια του φαρμακου, εν προκειμενω paracetamol, τοτε θα σου δωσουν το αναλογο φαρμακο που κυκλοφορει στην Τουρκια. Ετσι μπορεις να ζητησεις ενα φαρμακο που ξεχασες να παρεις μαζι σου ή σου τελειωσε αρκει να ξερεις την δραστικη ουσια του φαρμακου και τα mg.
Φαρμακεια υπαρχουν πολλα οχι βεβαια οπως στην Ελλαδα αλλα οποτε το χρειαστεις θα βρεις να κανεις την δουλεια σου. Στο ιστορικο κεντρο της Παλιας πολης θα βρειτε πολλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: