Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

''KARADENIZ'' PIDE- KEBAP- LAHMACUN.

Το ''Karadeniz'' ειναι ενα ακομη λαικο εστιατοριο και βρισκεται σε πολυ κεντρικο σημειο της παλιας πολης και στο ιστορικο κεντρο της. Το βρηκα στο τελευταιο ταξιδι μου που εκανα μαζι με την φιλη μου στην Πολη τον Δεκεμβριο του 2019. Επρεπε να διαλεξουμε αναμεσα σε τρια εστιατορια και τελικα δικαιωθηκαμε που πηγαμε σε αυτο. Ειναι ενα απο τα καλυτερα λαικα εστιατορια που εχουμε φαει στην Πολη, οι πελατες του ειναι ολοι τους Τουρκοι εργαζομενοι στην γυρω περιοχη ή ανθρωποι που εχουν ξαναφαει εδω και οταν βρουν την ευκαιρια ξαναερχονται.





Ο χωρος ειναι πεντακαθαρος,οι υπαλληλοι ολοι ευγενικοι και εξυπηρετικοι, μεσα υπαρχουν αρκετα τραπεζια και οταν ο καιρος το επιτρεπει μπορειτε να καθησετε και εξω. Τα  φαγητα πολυ γευστικα, προσεγμενα πιατα, μεγαλες μεριδες και πολυ φθηνα. Μεγαλη ποικιλια κρεατικων, πολυ καλος γυρος, σουπες, λιγα μαγειρευτα, γλυκα και αναψυκτικα.Καταπληκτικο ψωμι σε μορφη μικρης λαγανας και παντα ζεστο.

Παραγγελια για 2 ατομα:
2 μεριδες σουβλακι κοτοπουλο με γαρνιτουρα πατατες, ρυζι, σαλατα.
1 μεριδα ρυζι.
1 μεριδα πατατες τηγανιτες.
2 Coca Cola.

Λογαριασμος: 60 λιρες (9,5 ευρω)

Πως θα πατε:

Οπως ειπα το εστιατοριο ειναι στο ιστορικο κεντρο της Πολης και συγκεκριμενα σε ενα στενο απεναντι απο το Beyazit camii (το μεγαλο τεμενος διπλα και αριστερα της Κλειστης αγορας).
Απεναντι απο το Beyazit camii στην αλλη πλευρα του δρομου θα βρειτε το κατηφορικο δρομακι Beyazit Karakol. Αρχιζετε να το κατεβαινετε και αφου περασετε 2 δεξιους δρομους στην τριτη διασταυρωση με την οδο Pehlivan και δεξια στη γωνια θα δειτε το εστιατοριο (Χαρτης 1).

Χαρτης 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: