Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΑΠΟ AIRPORT ''SABIHA GOKCEN'' ΠΡΟΣ KADIKOY-EMINONU(ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ)-TAXIM.

Απο το αεροδρομιο ''Sabiha Gokcen'' για να πατε στη περιοχη Taxim ή στο Kadikoy και απο εκει με το καραβακι να περασετε απεναντι στο Eminonu(παλιαΠολη),  εκτος απο το ταξι  υπαρχουν και τα λεωφορεια της εταιριας HAVABUS που θα σας πανε ανετα και φθηνα. Και οπως εχω παρατηρησει παρα πολλοι ταξιδιωτες προτιμουν τα λεωφορεια της HAVABUS.


KADIKOY-SABIHA GOKCEN-KADIKOY.

1. Μπροστα απο το αεροδρομιο θα παρετε το λεωφορειο προς Kadikoy. Η τιμη ειναι 50 λιρες (Μαρτιος 2023)και θα πληρωσετε μεσα στο λεωφορειο, η διαδρομη ειναι περιπου 1 ωρα. Θ
α κατεβειτε στο τερμα, στις προβλητες του Kadikoy. Θα περπατησετε λιγακι και θα πατε στην προβλητα απ'οπου αναχωρουν τα καραβακια για το Eminonu (παλια Πολη), (Χαρτης 1). 

Δρομολογια ''Sabiha Gokcen'' - Kadikoy.
Aπο τις 04:00 εως 01:00 καθε μιση ωρα.

ISTANBULKART μπορειτε να προμηθευτειτε ειτε απο το αεροδρομιο (απεναντι απο την πορτα εξοδου υπαρχουν περιπτερα που πουλανε καρτες, πιθανοτατα να τις φορτωνουν και με οσα χρηματα θελετε) ή απο την αποβαθρα του KADIKOY απο καποιο περιπτερο ή απο τα αυτοματα πωλητηρια στον σταθμο επιβιβασης των καραβιων. Αφου την αποκτησετε θα πρεπει να την φορτωσετε με οσα χρηματα θελετε στο περιπτερο απ'οπου θα τη αγορασετε ή στα αυτοματα μηχανηματα. (Τιμη καρτας 50 λιρες, Μαρτιος 2023)
Οταν κατεβειτε στο Eminonu απεναντι σας θα δειτε την σταση του τραμ, θα παρετε το τραμ που γραφει Bagcilar με κατευθυνση προς τα ενδοτερα της παλιας πολης, κατεβειτε σε οποια σταση σας βολευει. Το αλλο τραμ με κατευθυνση προς Kabatas πηγαινει παραλιακα με τερμα διπλα στη θαλασσα και εκτος παλιας πολης (Χαρτης 2).

2. Οταν θελετε να φυγετε απο την Παλια πολη προς Kadikoy, θα κατεβειτε στο Eminonu και θα παρετε το καραβακι απο την προβλητα διπλα στη Γεφυρα του Γαλατα. Οταν φτασετε στο Kadikoy και βγειτε απο τον σταθμο αποβιβασης, το σημειο αναχωρησης των λεωφορειων προς το αεροδρομιο ειναι στα αριστερα σας και διπλα στον μεγαλο πινακα αναχωρησεων των αστικων λεωφορειων.
(Χαρτης 1).

Δρομολογια Kadikoy - ''Sabiha Gokcen''.
Aπο τις 04:15 εως 00:45  καθε μιση ωρα.

Χαρτης 1

Χαρτης 2.



  TAXIM-SABIHA GOKCEN-TAXIM.

Aπο το αεροδρομιο θα παρετε το λεωφορειο προς Taxim, η τιμη ειναι 68 λιρες (Μαρτιος 2023) και θα πληρωσετε πανω στο λεωφορειο, η διαδρομη ειναι περιπου 1:30 ωρες. Το τερμα της διαδρομης ειναι λιγο πιο πανω απο την πλατεια Taxim, διπλα στο Intercontinental Hotel και στην οδο Abdulhak Hamit. Απο εδω θα παρετε το λεωφορειο για το αεροδρομιο (Χαρτης 3).

Δρομολογια ''Sabiha Gokcen'' - Taxim.
Απο τις 04:00 εως 01:00 καθε μιση ωρα.

Δρομολογια Taxim - ''Sabiha Gokcen''
Απο τις 03:30 εως 01:00 καθε μιση ωρα.

Χαρτης 3.





Δεν υπάρχουν σχόλια: