Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ''ISTANBUL AIRPORT'' ΠΡΟΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ TAXIM.

Ολες οι διεθνεις πτησεις πλεον προσγειωνονται στο νεο αεροδρομιο της Κων/πολης το τεραστιο ''Istanbul Airport''. Το αεροδρομιο απεχει απο το κεντρο της Πολης περιπου 50 χλμ. και μπορειτε να φτασετε στην παλια πολη ή στην πλατεια Taxim με δυο τροπους. 
Να παρετε ταξι, θα σας παρει πολλα χρηματα, ή να παρετε το λεωφορειο ''HAVAIST'' που θα σας οδηγησει κατευθειαν στον προορισμο σας.

Πληροφορηθηκα οτι εαν εχετε προμηθευτει ISTANBULKART απο το αεροδρομιο μπορειτε να την χρησιμοποιησετε και σε αυτα τα λεωφορεια, αυτη η πληροφορία μπορει και να μην ισχύει.





ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ.

Λεωφορειο HAVIST-12.

Aποσταση: 53 χλμ.
Διαρκεια: 1:30 ωρα.
Τιμη : 87 TL (Μαρτιος 2023) (θα πληρωσετε επανω στο λεωφορειο). Ενας φιλος που ηταν προσφατα στην Πολη (Αρχες Μαρτιου 2020) μου ειπε οτι μονο με πιστωτικη καρτα πληρωνεις στον οδηγο, ισως και να μην ισχυει.

Δρομολογια τακτικότατα.
 
Το τερμα της διαδρομης ειναι στo Aksaray διπλα στον σταθμο τού metro, απο εδω και η αναχωρηση. Για να φτασετε τωρα στο ιστορικο κεντρο τής παλιας πολης (Αγια Σοφια-Κλειστη αγορα-Μπλε Τζαμι) θα πρεπει να παρετε το τραμ. Η σταση του τραμ δεν ειναι μακρια(Χαρτης 1). 
Θα παρετε το τραμ με κατευθυνση προς Kabatas ή Eminonu. Η πορεια του τραμ θα ειναι προς την ανηφόρα (οπως δειχνει το βέλος στον χάρτη). Οταν μπειτε στο τραμ πανω απο τις πορτες υπαρχει χαρτης με τις στασεις, εσεις ανεβηκατε απο την σταση Aksaray.

Χαρτης 1.



ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΠΛΑΤΕΙΑ TAXIM

Λεωφορειο HAVIST-16.

Αποσταση: 48 χλμ.
Διαρκεια: 1:20 ωρα.
Τιμη: 87 TL (Μαρτιος 2023) (θα πληρωσετε πανω στο λεωφορειο). Ενας φιλος που ηταν προσφατα στην Πολη (Αρχες Μαρτιου 2020) μου ειπε οτι μονο με πιστωτικη καρτα πληρωνεις στον οδηγο, ισως και να μην ισχυει.

Δρομολογια τακτικοτατα.
Το τερμα της διαδρομης ειναι λιγο πιο πανω απο την πλατεια Taxim, διπλα στο ξενοδοχειο InterContinental επι της οδου Abdulhak Hamit. Αναχωρηση απο εκεινο το σημειο για το αεροδρομιο (Χαρτης 2).

Χαρτης 2.




5 σχόλια:

Konstantinos είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ για την πάρα πολύ καλή πληροφόρηση για όλα.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Επειδή έχω διαβάσει σχόλια ότι για να φτάσεις στη στάση του λεωφορέιου του αεροδρομίου πρέπει να προχωρήσεις 20 λεπτά κλπ.
Η στάση του λεωφορείου Havist-16 για την πλατεία Ταξίμ, σε ποιο σημείο είναι ;
Πόση ώρα είναι περπάτημα για να φτάσουμε εκεί ;
Επίσης εμείς θα ταξιδέψουμε από Αθήνα για να βγούμε έξω από το αεροδρόμιο πόση ώρα θα μας πάρει επειδή έχω ακούσει πως είναι αρκετά μεγάλο αεροδρόμιο και χαοτικό.
Σας ευχαριστώ πολύ!

Nικανωρ είπε...

Φιλε Κωνσταντινε,
Δεν γνωριζω τους χρονους για να φτασεις στην σταση τού HAVAIST, αλλα νομιζω οτι ο χρονος δεν εχει και μεγαλη σημασια γιατι τα δρομολογια ειναι πολύ πυκνα. Για οποιαδηποτε πληροφορια χρειαστεις οταν φτασεις τα σημεία INFORMATION θα σε εξυπηρετησουν.

Άγγελος είπε...

Καλησπέρα! Ετοιμαζόμαστε για ταξίδι την ερχόμενη εβδομάδα στην Κων/πολη! Θα ήθελα και εγώ να μάθω ποιος είναι ο πιο συμφέρων τρόπος να πας στο κέντρο. Μάλλον τα λεωφορεία Havaist!

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος χάρτινος χάρτης που χρησιμοποιείτε και προτεινετε;

Τι πιστεύετε πως θα μπορουσαμε να κανουμε; Θα βρεθουμε για 6 μέρες!

Άγγελος είπε...

Καλησπέρα σας! Ετοιμαζόμαστε και εμείς για ένα ταξίδι στην Κων/πολη την ερχόμενη βδομάδα. Μάλλον από την έρευνα μας και εμείς έχουμε καταλήξει πως η καλύτερη λύση είναι τα Havaist!

Προτείνετε κάποιον παραδοσιακό χάρτη της Πόλης που χρησιμοποειίτε;

Θα βρεθούμε 6 μέρες στην Πόλη! Τι πλάνο θα προτείνατε;

Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Nικανωρ είπε...

Γεια σου Αγγελε,
1. HAVAIST δαγκωτό.
2. Χαρτη αγοραζω ΠΑΝΤΑ απο Ελλαδα, 15 χρονια χρησιμοποιω το χαρτη απο τις εκδοσεις ROAD, Κωνσταντινουπολη Istanbul 1:7.500.
3. Εξαρταται τι θελετε να δειτε. Δωσε μου μια ιδεα για τα ενδιαφεροντα σας.