Αργοτερα εμποροι και καταστηματαρχες απομακρυνθηκαν απο το χανι και την θεση τους πηρανε ιδιωτικα καταστηματα κοσμημάτων. Το 1964 η πλειονότητα των εμπορων στο χανι, εκ των οποιων μόνο το 1/4 ανήκε σε ιδρυματα, αποτελουνταν απο ιδιωτικα κοσμηματοπωλεια. Εκτος απο αυτους υπηρχαν και τεχνιτες που εργαζονταν σε εργαστηρια ασημιου,διαμαντιων και χρυσου. Μεχρι και σημερα διατηρειται αυτη η κατασταση.
Το χανι χτιστηκε απο τουβλα και πετρα, εχει δυο οροφους οπως τα περισσοτερα χανια. Στη μεση υπαρχει μια ορθογωνια εσωτερικη αυλη (21Χ28μ.).Μπροστα απο τα δωματια τού επανω οροφου, υπαρχουν στοες που σχηματιζονται απο καμάρες.Οπως ολα τα παρομοια χανια, ετσι και αυτο καταστραφηκε αλύπητα απο τους χρήστες του, το ιδιο και η αρχιτεκτονικη του απο τις προσθήκες και τις αλλαγες. Επιπλεον κτιστηκαν ασχημα κτιρια στο μεσον τής αυλης, οι προσόψεις τών στοών εκλεισαν και πηραν τη θεση τους ασχημες προσθήκες.
Πως θα πατε.
Αν αποφασίσετε να πατε θα το βρειτε πολυ ευκολα. Βρισκεται στο ιστορικο κεντρο τής Πόλης και στην περιοχη Cemberlitas. Αν ειστε μακρυα και ερθετε με το τραμ θα κατεβειτε στην σταση Cemberlitas. Ξεκινηστε απο την Στηλη του Κων/νου και επι τής οδου Vezirhan. Συνεχιστε ευθεια και μολις περασετε το Nuruosmaniye camii στριψετε αριστερα στην οδο Kiriccilar. Προχωρειστε και δεξια θα βρειτε την μια απο τις δυο εισοδους του χανιού, η αλλη ειναι επι της οδου Cuhaci Han.
(Χαρτης.1)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου