Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ''PIERRE LOTI''.

O Pierre Loti (1850-1923) ηταν Γαλλος αξιωματικος του Ναυτικου, περιηγητης και μυθιστοριογραφος γνωστος για τις διηγησεις του. Ηταν αναμφισβητητα ο καλυτερος περιγραφικος συγγραφεας της εποχης του. Το 1879 γραφει το βιβλιο του ''Aziyade'' βασιζομενο στο ημερολογιο που διατηρουσε οταν επισκεφθηκε την Ελλαδα και την Κων/πολη. Το 1892 κυκλοφορει ακομα ενα βιβλιο του με διηγησεις απο την Κων/πολη συνεχεια του πρωτου βιβλιου.

Μια βολτα στον λοφο Pierre Loti ειδικα ανοιξη και καλοκαιρι ειναι μια παρα πολυ καλη ιδεα. Θα καθησετε στην αυλη-εξωστη του cafe και θα απολαυσετε τον καφε σας ή το τσαϊ σας εχοντας στα ''ποδια'' σας τον Κερατειο κολπο.


Αν θελετε κανετε πρωτα την βολτα σας στην γυρω περιοχη αγοραστε τα αναμνηστικα σας , βγαλετε τις φωτογραφιες σας και μετα ξεκουραστειτε σε ενα cafe.






Πως θα πατε.


Ο ευκολοτερος και γρηγοτερος τροπος ειναι να πατε με το τραμ Τ5. H αφετηρια ειναι στην περιοχη Eminonu και διπλα  στην Γεφυρα του Γαλατα. Θα κατεβειτε στην σταση Eyupsultan Teleferik.



Το τελεφερικ για να ανεβειτε στον λοφο βρισκεται ακριβως απεναντι απο την σταση.
Μην ξεχνατε την καρτα πολλαπλων διαδρομων ISTANBULKART.




Χαρτης 1.
Εαν αποφασισετε να πατε με το αστικο θα δειτε και το Eyup Sultan camii.
Απο την παλια πολη θα παρετε το αστικο λεωφορειο 99Α - 33ES απο τον τερματικο σταθμο του Eminonu, αριστερα της Γεφυρας του Γαλατα (Χαρτης 1).





Χαρτης 2.
Eπισης απο την παλια πολη μπορειτε να παρετε το αστικο λεωφορειο 39A - 39B - 86V απο τον τερματικο σταθμο Vezneciler. Απο την αριστερη πλευρα της πλατειας του Beyazit camii θα βγειτε στην οδο Vezneciler, πολυ κοντα θα βρειτε τον σταθμο (Χαρτης 2).




Χαρτης 3.

Αν η βαση σας ειναι η περιοχη Taxim θα παρετε το αστικο λεωφορειο
55Τ απο την σταση που βρισκετε στο τουνελ κατω απο την πλατεια Taxim (Χαρτης 3). 





Απ'οπου και να ξεκινησετε θα κατεβειτε στην ιδια σταση αφιξης Eyup Sultan και θα φυγετε ανεξαρτητου προορισμου απο την ιδια σταση αναχωρησης, απλα το λεωφορειο θα γραφει Eminonu ή Vezneciler ή Taxim (Χαρτης 4).
Μη ξεχασετε την ISTANBULKART.

Φωτο 1.


Μολις κατεβειτε απο το αστικο πορεια αριστερη, βαδιζετε στον μεγαλο πεζοδρομο, περνατε την πλατεια και φτανετε στο τζαμι (Φωτο 1, Χαρτης 4),






Φωτο 2.


βαδιζετε αριστερα παραλληλα με το τειχος της αυλης, εκει που τελειωνει η αυλη στριβετε δεξια στην οδο Balaban Yolu, σε κοντινη αποσταση δεξια σας θα δειτε το κτιριο του τελεφερικ (Φωτο 2, Χαρτης 4).
Για την μεταφορα σας θα χρησιμοποιησετε την ISTANBULKART.



η αποσταση μεχρι την κορυφη του λοφου ειναι μικρη αλλα θα εχετε ωραια θεα.







Χαρτης 4.

















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: