Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ISTIKLAL (TAXIM).



Φωτο 1.Σταθμος Karakoy.

Eνας γρηγορος τροπος να φτασετε απο την Παλια πολη στον φημισμενο πεζοδρομο Istiklal και στην πλατεια Taxim χωρις να κουραστειτε ανεβαινοντας ολη την ανηφορα του λοφου,ειναι να παρετε το τρενακι απο τον σταθμο του Karakoy (φωτο 1) (χαρτης 1) και μεσα απο tunel να σας οδηγησει στο τελος της οδου Istiklal.





Πως θα πατε.
 
Αν ξεκινησετε απο την Αιγυπτιακη αγορα ή γενικα απο την περιοχη Eminonu, διασχιζετε τη Γεφυρα του Γαλατα  και στριβετε αριστερα στην οδο Tersane (δρομος μεγαλης κυκλοφοριας). Σε λιγα μετρα και στα δεξια του δρομου θα δειτε τον σταθμο Karakoy, εξω απο τον σταθμο γραφει Tunel (Χαρτης 1).

Χαρτης 1.

Φωτο 2. Σταθμος Beyoglu.

Θα βγειτε στο σταθμο Beyoglu (Φωτο2). 
Mολις βγειτε απο τον σταθμο πορεια δεξια και μπροστα σας θα βρειτε τον πεζοδρομο Istiklal. Πορεια αριστερα και περπατειστε τον φημισμενο πεζοδρομο μεχρι την πλατεια Taxim
(Χαρτης 2).





Χαρτης 2.

Φωτο 3.
Φωτο 4.
Oταν κανετε τη βολτα σας και φτασετε στη πλατεια Taxim (φωτο 3) για να μην επιστρεψετε παλι πισω, μπορειτε να κατεβειτε στον υπογειο σταθμο του metro (φωτο 4), να παρετε το τρενακι F1 (Funikuler) στα τουρκικα και να κατεβειτε στη περιοχη Kabatas, αποσταση 3
Φωτο 5.
λεπτων. Οταν κατεβειτε κατω στο metro οι πινακιδες θα σας οδηγησουν στην αφετηρια για το τρενακι (funikuler)(φωτο 5).

Οταν φτασετε στο Kabatas (υπογειος σταθμος) ανεβειτε επανω και μπροστα και αριστερα σας ειναι η αφετηρια του τραμ. Το παιρνετε και πηγαινετε στη παλια πολη. 
Για ολες τις διαδρομες σας θα χρησιμοποιησετε την Istanbulkart.

Με αυτον τον τροπο μετακινησης μπορουμε να παμε γρηγορα και ευκολα και στον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ  χωρις να περπατησουμε ολη την δυσκολη ανηφορα που περιγραφω στην σελιδα ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ.
Μολις κατεβουμε στο σταθμο Beyoglu κανουμε δεξια και βαδιζουμε στο στενο κατηφορικο δρομακι Galip Dede. Περιπου στη μεση του δρομου στριβουμε δεξια στο στενο Sahkapisi sk. Μολις μπουμε στο στενο στην αλλη ακρη θα δουμε τον πυργο. Οταν τελειωσετε με την περιηγηση επιστρεφετε στον κατηφορικο δρομο και περπατατε δεξια μεχρι το τελος του, στα δεξια θα δειτε τη Γεφυρα του Γαλατα. Στη γεφυρα υπαρχει σταση του τραμ ή αν θελετε περνατε τη γεφυρα με τα ποδια (Χαρτης 3).

Χαρτης 3.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: