Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

''TATSEVEN'' RESTAURANT

Eνα πολυ καλο  λαϊκο εστιατοριο στο κεντρο της περιοχης Eminonu.
To εστιατοριο ειναι πολυ κοντα στην Γεφυρα του Γαλατα, διπλα στο Yeni camii, στο Rustem camii στην Αιγυπτιακη αγορα και στην σταση του τραμ. Την ανοιξη και το καλοκαιρι ειναι μια πολυ καλη επιλογη γιατι εχει μεγαλη αυλη με σκια και  το αερακι απο την θαλασσα που ειναι διπλα  ειναι ευλογια. Το μονο προβλημα ειναι να βρειτε αδειο τραπεζι.


Το εστιατοριο ειναι οντως λαϊκο. Οι Τουρκικες οικογενειες που ερχονται να φανε αισθανονται σαν να βρισκονται στο σπιτι τους, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αγενεις, τουναντιον, απλα οι ανθρωποι το ευχαριστιουνται και το δειχνουν με καθε τροπο. Παρεμπιπτοντως  δεν εχω δει ξενο τουριστα στο εστιατοριο.  

Την ανοιξη και το καλοκαιρι ειναι ιδανικη περιπτωση για φαγητο. Το καταστημα διαθετει μεγαλο εξωτερικο χωρο με σκια και το αερακι που ερχεται απο την θαλασσα που ειναι διπλα ειναι βαλσαμο.




Στο μαγαζι κυριαρχουν τα κρεατικα και στην πρωτη θεση το ψητο κοτοπουλο. Υπαρχουν λιγα λαδερα και η απαραιτητη σουπα. Οι μεριδες ειναι περιποιημενες και ικανοποιητικες σε ποσοτητα. Οι τιμες δεν ειναι οι ιδιες με τα αλλα λαϊκα μαγειρια, ειναι λιγο ανεβασμενες, αλλα δε βαριεσαι.















                                         

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πως λέγεται αυτό το εστιατόριο?

Nικανωρ είπε...

Beceren koftecisi.

Δημήτρης. είπε...

ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BECEREN. ΕΙΝΑΙ ΤΟ TATSEVEN.ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟ.

Δημήτρης. είπε...

ΤΟ BECEREN ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ TATSEVEN ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΕΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ ΦΑΓΗΤΑ.