Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

''MIRAN'' HOTEL.




Ενα παρα πολυ καλο ξενοδοχειο 3***  στο ιστορικο κεντρο της παλιας πολης και στην περιοχη Cemberlitas.
Στο Miran Hotel κοιμηθηκαμε πρωτη φορα, εγω και η φιλη μου, στο τελευταιο ταξιδι μας τον Σεπτεμβριο 2018 και μειναμε απολυτα ευχαριστημενοι.
Ειναι πολυ κοντα στην σταση του τραμ, πολυ κοντα βρισκονται πολλα μνημεια οπως η Αγ.Σοφια, η Στηλη του Κων/νου, το Μπλε τζαμι, ο Ιπποδρομος, το τεμενος Beyazit, το τεμενος Nuruosmaniye camii, το Kapalicarsi (κλειστη αγορα), Basilica cisterna (υπογεια δεξαμενη), Topkapi saray, η υπογεια δεξαμενη του Θεοδοσιου, Beyazit camii, Αγια Ειρηνη κ.ά. Απεναντι απο το ξενοδοχειο υπαρχει ενα μεγαλο super market, η γυρω περιοχη ειναι γεματη εστιατορια, μεταξυ αυτων και το ORTAKLAR KOFTE το οποιο προτεινω ανεπιφυλακτα (Χαρτης 1).






Tα παντα στο ξενοδοχειο λειτουργουν στην εντελεια. Η καθαριοτητα των δωματιων καθημερινη και εγκαιρη, ολοι οι υπαλληλοι εξυπηρετικοτατοι, η περιοχη ειναι πολυ ησυχη.





Το δωματιο ευρυχωρο, παρα πολυ προσεγμενο, με  δορυφορικη tv, ψυγειο, βραστηρας με ολα τα απαραιτητα (καφες, τσαι, ζαχαρη), wifi,
χρηματοκιβωτιο, air condition.  Το μπανιο μεγαλο, πεντακαθαρο, με ολα τα σχετικα ειδη, και ολα να δουλευουν ρολοι.




Το εστιατοριο στο υπογειο, πολυ προσεγμενο αλλα λιγο μικρο, το πρωινο ικανοποιητικο.






Διανυκτερευσαμε στο Miran Hotel  5 νυχτες τον Σεπτεμβριο 2018, και ο λογαριασμος 230 Ευρω.
Και στις επομενες επισκεψεις μας στην Πολη αυτο το ξενοδοχειο θα ειναι η πρωτη προτιμηση μας.


  ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ



Πως θα πατε.

Η πιο ευκολη διαδικασια ειναι να πατε με ταξι.
Φωτο1

Η δευτερη ειναι να πατε οπως πηγαινω εγω με την προυποθεση να εχετε φτασει στην Κων/πολη με λεωφορειο ή αεροπλανο και να εχετε φτασει στην σταση του τραμ στο AKSARAY συμφωνα με τις οδηγιες μου στην αναρτηση Απο το σταθμο λεωφορειων OTOGAR στο κεντρο της παλια πολης. Παιρνουμε το τραμ με κατευθυνση προς KABATAS και κατεβαινουμε στην σταση Cemberlitas (Φωτο 1). Ακριβως πισω απο την σταση παιρνουμε την κατηφορικη οδο Peykahane. Βαδιζουμε στο δεξιο πεζοδρομιο, στον πρωτο δρομο δεξια στην οδο Gedik Pasa camii στριβουμε. Στα 10 μετρα και αριστερα θα δειτε το ξενοδοχειο (Χαρτης 1).


Χαρτης 1


Χαρτης 2


Ιστορικα μνημεια κοντα στο ξενοδοχειο.







Δεν υπάρχουν σχόλια: