Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

''ZIYA BABA''

Αυτο το εστιατοριο το ανακαλυψα στο τελευταιο ταξιδι μας στην Πολη (2015). Ειναι μια οικογενειακη επιχειρηση, αντρας και συζυγος. Η γυναικα μαγειρευει και ο αντρας εξυπηρετει την πελατεια. Η αληθεια ειναι οτι οταν γυναικα ειναι μαγειρισα τα φαγητα εχουν αλλη γευση. Σε αυτο το μαγαζι το διαπιστωσαμε. Δεν μπορεσαμε να καταλαβουμε τι εβαλε στα κρεατα, στα καρβουνα φυσικα, και πηρανε μια φανταστικη γευση, η γαρνιτουρα το πιλαφι και το πλιγουρι ηταν σπιρωτα αλλα και ταυτοχρονα ητανε και ζουμερα τοσο οσο χρειαζοτανε.




Το καταστημα ειναι μικρο, με δυο μικρες αιθουσες. Η μια εχει την κουζινα και ενα τραπεζακι και η αλλη εχει  5-6 τραπεζακια. 
Τραπεζακια υπαρχουν και εξω, μπροστα στο μαγαζι.





Το εστιατοριο εχει κρεατα ψημενα, πιλαφι, πλιγουρι, πατατες τηγανητες, φασουλαδα, σουπες, σαλατες.
Οι μεριδες του ειναι πολυ μεγαλες.
1η μερα

Παραγγελια για δυο ατομα.
2 Μεριδες κοτοπουλο σουβλακι
1 Πατατες τηγανητες
1 Πιλαφι
2 Coca
H καυτερη σαλτσα και η σαλατουλα προσφορα του καταστηματος

Λογαριασμος  50 L  (11 Ευρω)



2η μερα

Παραγγελια για δυο ατομα.

1 Μεριδα κοτοπουλο σουβλακι
1 Μεριδα κεφτεδες στη σχαρα
1 Σουπα κοκκινες φακες
1 Πατατες τηγανητες
1 Πιλαφι
2 Coca

Λογαριασμος  50 L (11 Ευρω).

Τιμοκαταλογος  (Δεκεμβριος 2017).



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018
ΚΑΤΩ ΑΠΟ 50 ΛΙΡΕΣ



Πως θα πατε.


To εστιατοριο βρισκεται στο ιστορικο κεντρο της Πολης και πανω απο την Μονη Σεργιου και Βακχου (Kucukayasofya camii). Aπο την Αγια Σοφια ή το Μπλε Τζαμι (Sultanahmet camii) ειναι κοντα. 
Απο την κατω ακρη του Ιπποδρομου (οχι απο την πλευρα της Αγιας Σοφιας) βαδιζετε αριστερα επι της οδου Nakilbent, δρομος κατηφορικος στη διχαλα συνεχιζετε δεξια, ο δρομος κανει αριστερη στροφη στην οδο Aksakal. Στον πρωτο δεξιο δρομο στριβετε επι της οδου Kaleci, συνεχιζετε ευθεια το δευτερο δρομακι αριστερα οδηγει στην Μονη Σεργιου-Βακχου, μετα το δρομακι σε 20 μετρα αριστερα θα δειτε το Ziya (Χαρτης).








Δεν υπάρχουν σχόλια: