Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

''HIRA'' LOKANTASI

Φωτο 1
Εαν καποια στιγμη βρεθειτε στο Kumkapi (Κοντοσκαλι) για να θαυμασετε τα παλια αρχοντικα των Ελληνων μια πολυ καλη λυση για φαγητο, και το συνιστω ανεπιφυλακτα, ειναι το εστιατοριο Hira Lokantasi.


Πολυ κοντα ειναι και το εστιατοριο Doyuran Lokantasi επισης μια καλη λυση.
Η πελατεια του εστιατοριου ειναι βασικα Τουρκοι και τα λαδερα φαγητα εχουν την τιμητικη τους. Φυσικα υπαρχουν και τα κρεατικα της ωρας ολα στη σχαρα.



Μεσα στο εστιατοριο υπαρχει και φουρνος οπου ψηνονται οι πιτες που σερβιρονται αντι για ψωμι, και τα διαφορα lahmacun.




Το εστιατοριο εξωτερικα δεν σου σου δινει και την καλυτερη εντυπωση αλλα το εσωτερικο του σε διαψευδει, Πολυ ευρυχωρο, πεντακαθαρο, πολυ ζεστη ατμοσφαιρα, τα παιδια που σερβιρουν δεν γνωριζουν Αγγλικα αλλα κανουν τα παντα για να σε εξυπηρετησουν


Παραγγελια 2 ατομων,

2 αρακα με κρεας
2 πιλαφια
1 πιατο μαγειρεμενες λιωμενες καυτερες πιπεριες με σαλτσα.
1 σουπα (κοκκινες φακες)
1 lahmacun
2 Coca
Οι 2 σαλατες ηταν προσφορα του καταστηματος.

Λογαριασμος 39 TL. ( 12 Eυρω).



Πως θα πατε.


Το εστιατοριο ειναι στο κεντρο του Kumkapi και σε πολυ ευκολο σημειο για να το βρειτε.
Σημειο εκκινησης το Kapalicarsi. Απεναντι απο την κεντρικη εισοδο (Carsikapi) της Κλειστης αγορας και πισω απο την σταση του τραμ ξεκινα η κατηφορικη οδος Gedik Pasa. Κατεβαινουμε μεχρι το τερμα του δρομου. Εκει στριβουμε δεξια και στα 50μ. περιπου και στο δεξιο πεζοδρομιο, διπλα στην εκλησια της Αγ.Κυριακης (φωτο 1) θα βρουμε το εστιατοριο (Χαρτης 1).

Χαρτης 1











Δεν υπάρχουν σχόλια: