Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

'' KOZDE KANATCI MURO ''


Αν βρεθειτε μεσημερι στην Αιγυπτιακη αγορα ή στην ευρυτερη περιοχη, μια καλη εμπειρια ειναι να φατε σε αυτο το μαγαζακι το οποιο σερβιρει μονο ψητο κοτοπουλο.
Θα φατε οσο θελετε και θα πληρωσετε πολυ λιγο.

2 πιατα φτερουγες + Cola + πιτες = 22 λιρες.
1 πιατο με 4 μπουτια 14 λιρες.








Το κοτοπουλαδικο δεν ειναι τιποτα το εντυπωσιακο, 3-4 χαμηλα τραπεζακια μεσα και 2-3 εξω.


Το μαγαζακι ειναι χωμενο στα στενα του Tahtakale,αλλα θα προσπαθησω να σας οδηγησω οσο καλυτερα μπορω.






Πως θα πατε.




Ας παρουμε ως σημειο εκκινησης την μεγαλη πλατεια που ειναι μπροστα απο την Αιγυπτιακη αγορα και το Yeni camii.





Θα περπατησετε στο δρομακι το οποιο ειναι δεξια και κολλητα με την Αιγυπτιακη αγορα. Εδω υπαρχουν μαγαζακια με μπαχαρια, ξηρους καρπους, ζαχαρωδη,ψαραδικα.



Θα το περπατησετε μεχρι να βρειτε στα αριστερα σας την πλαϊνη εισοδο-εξοδο της Αιγυπτιακης αγορας και δεξια σας ενα στενο δρομακι με πολυ κινηση και μεγαλο σε μηκος. Στην αριστερη γωνια του στενου υπαρχει ενα καφεκοπτειο.



Το δρομακι αυτο ειναι η οδος Hasircilar, ειναι ενα δρομακι που ειναι παντα γεματο απο κοσμο,υπαρχουν ωρες που βαδιζεις σαν την χελωνα. Δεξια-αριστερα υπαρχουν μαγαζια με οτι μπορεις να φανταστεις, επισης θα συναντησεις  και μικρα καθετα δρομακια ή στοες και αυτα γεματα με μαγαζακια.



Θα περπατησετε μεχρι να συναντησετε στα δεξια σας την πισω πορτα του Rustem camii.







Απεναντι ακριβως απο την πορτα του τζαμιου θα δειτε το καθετο δρομακι Uzun carsi, θα μπειτε στο δρομακι και σε πολυ μικρη αποσταση και αριστερα σας θα βρειτε το κοπουλαδικο.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: