Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

''AZIMET'' LOKANTASI

Αγαπητοι φιλοι ειναι το καλυτερο(μεχρι τωρα) λαικο μαγειριο που ανακαλυψα στην παλια Πολη και στο οποιο εφαγα δυο φορες.

Το εβλεπα πολλες φορες οταν κατηφοριζα απο το Suleymaniye προς τον Κερατειο αλλα το επισκεφθηκα τον Μαρτιο του 2015. 

Ειναι ενα τυπικο self-service μαγειριο με παρα πολλα μαγειρεμενα φαγητα, πολλες σουπες, σαλατες και γλυκα. Ολα ειναι καταπληκτικα.



Eδω θα συναντησετε μονο Τουρκους, λαικους τυπους, φτωχαδακια, που ερχονται να φανε μια σουπα ή μια μεριδα φαγητο με αφθονο ψωμι (το ψωμι ειναι δωρεαν) για να χορτασουν.



Τωρα ερχομαστε στο ζητημα των τιμων. Οπως θα παρατηρησετε στους πινακες των τιμων, οι τιμες ειναι πολυ χαμηλες ετσι οπως πρεπει να ειναι σε ενα λαικο μαγειριο.
Ακουστε τι φαγαμε και τι πληρωσαμε δυο ατομα.
Σουπα κοκκινες φακες, μια μεριδα πιλαφι, μια μεριδα λαχανοντολμαδες και ντολμαδακια, μια μεριδα πατατες με δυο μεγαλα μπιφτεκια, ενα γιουβετσι και δυο μπουκαλακια νερο. Τιμη 17 λιρες. Οριστε? Ειπατε κατι?

Την δευτερη φορα πηραμε διαφορετικα φαγητα συν γλυκο και πληρωσαμε 16 λιρες.


Πως θα πατε.


Το μαγειριο δεν βρισκεται στο ιστορικο κεντρο της παλιας Πολης αλλα και δεν ειναι μακρυα απο την πλατεια που ειναι μπροστα απο την Αιγυπτιακη αγορα και το Yeni cammi.
 Αν θελετε να γνωρισετε κατι διαφορετικο απο τα τυπικα εστιατορια και να φατε πολυ ωραια φαγητα πληρωνοντας ελαχιστα χρηματα, το προτεινω ανεπιφυλακτα.

Φωτο 1.

Ξεκιναμε απο την πλατεια μπροστα πο την Αιγυπτιακη αγορα. Βαδιζουμε στην παραλιακη λεωφορο μεχρι να φτασουμε στην εναερια γεφυρα του metro.
(Xαρτης 1).


Φωτο 2.


Μερικα μετρα πριν την γεφυρα στριβουμε αριστερα στο στενο
(Φωτο 1,2), περναμε κατω απο την γεφυρα περπαταμε γυρω στα 50 μετρα και δεξια μας βρισκουμε το μαγειρειο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.


 

Χαρτης 1.















4 σχόλια:

Stelios είπε...

Θα το επισκεφτω και θα σου πω τις εντυπωσεις μου.Επισης πολυ ωραια λαικα μαγειρια βρισκω στο Aksaray και παντα απο εξω στις πινακιδες συνηθιζουν να γραφουν Usta και το ονομα του μαστορα!

Stelios είπε...

Ξεχασα να σου πω.Οι τιμες που βλεπω ειναι εξωφρενικα φτηνες?Απο Μαρτιο 2015 προσφατες δηλαδη και οπως παει η λιρα βλεπω μεχρι τον αλλον μηνα που θα παω η ισοτιμια με το ευρω θα παει 1 προς 3!

Nικανωρ είπε...

Στο συγκεκριμενο μαγειριο οι τιμες ειναι πολυ χαμηλες. Εχει πολυ καλο φαγητο. Η κοκκινες φακες(σουπα)ειναι καταπληκτικες.
Στο Αksaray δεν δοκιμασα ακομη να φαω σε καποιο μαγειριο γιατι η περιοχη εχει γινει πολυ τουριστικη και νομιζω οτι οι τιμες θα ειναι ανεβασμενες.
Οσο για το Usta νομιζω οτι εχει γινει πλεον τοριστικος κραχτης.

Ανώνυμος είπε...

Πήγαμε και φάγαμε. Πολύ φτηνό και χορταστικό φαγητό. Το είδος του μαγαζιού για τους ανθρώπους της εργασίας. Γ.Η.