Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

''MESALE'' CAFE - RESTAURANT.

Το Mesale ειναι ενα καφε-εστιατοριο,ενας τεραστιος χωρος χωρισμενος στα δυο κατα μηκος για καπνιστες και μη καπνιστες. Πρεπει να ειναι καινουργια κατασκευη γιατι δεν το ειχα ξαναδει.

Ειναι κολλητα με την αγορα ARESTA, διπλα και αριστερα του Μπλε τζαμιου.
Το ανακαλυψα τυχαια ενα βραδυ στο ταξιδι του Νοεμβριου 2015.
Ιουνιος 2016
Ηταν περιπου 10 η ωρα και καναμε βολτα με την φιλη μου εκει γυρω στην περιοχη, οταν ακουσα απο καπου  την θαυμασια Sufi μουσικη. Με οδηγο την ακοη φτασαμε στο καφε και καθησαμε. Το καφε την ημερα δουλευει ως καφετερια με τους διαφορους καφεδες, το τσαι, τους ναργιλεδες. Το βραδυ εχει
ολα αυτα συν φαγητο αλλα και ζωντανη μουσικη με τον ταμπουρα, το κανονακι και το ουτι και η μουσικη Sufi σε ταξιδευει πολυ μακρυα φυσικα με την βοηθεια του ναργιλε και με τον δερβιση να κανει το δικο του ταξιδι.
Οι τιμες του  ειναι υψηλες αλλα αξιζει .
2 ατομα πηραμε 1 Τουρκικο καφε, 1 cappuccino, 1 τσαι και ναργιλε.
Ο λογαριασμος 60 λιρες ( 18 Ευρω).


Φωτο 1.








Πως θα πατε.


Ειμαστε μπροστα στο Μπλε Τζαμι και μπροστα στην σειρα παγκων ξεκουρασης με πλατη στην Αγια Σοφια. Βαδιζουμε αριστερα  και σε μερικες δεκαδες μετρα θα βρουμε την εισοδο στα δεξια μας ( Φωτο 1).Θα κατεβουμε λιγα σκαλοπατια και θα βρεθουμε στον χωρο του καφε.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: