Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ.

Καθε φορα που πηγαινω στη Κων/πολη βλεπω οτι ανοιγουν συνεχως καινουργια  ανταλλακτηρια συναλλαγματος στην Παλια Πολη.
Αυτο φανερωνει οτι ο τουρισμος αυξανεται συνεχως και τα ανταλλακτηρια δεν επαρκουν.

Δείτε την τρέχουσα ισοτιμία λίρας - ευρώ κάνοντας κλικ εδώ.

Φτανοντας στην Κων/πολη ειτε αεροπορικως ή με το λεωφορειο, εαν δεν εχετε τουρκικες λιρες και τις χρειαζεστε (π.χ για το εισιτηριο του metro ή για να  πιειτε εναν καφε), υπαρχουν ανταλλακτηρια και στον σταθμο λεωφορειων (αριστερη φωτο) και στο αεροδρομιο(δεξια φωτο). Το μονο που δεν γνωριζω ειναι το πρωι τι ωρα ανοιγουν στους συγκεκριμενους χωρους.
Στην πολη ανοιγουν 9πμ.

Πριν αλλαξετε χρηματα κανετε μια ερευνα τιμων γιατι υπαρχει παντα διαφορα στα ανταλλακτηρια. Η διαφορα δε θα φανει σε μικρα ποσα αλλα εαν η ανταλλαγη αφορα μεγαλο ποσο τοτε η χασουρα ή το κερδος θα ειναι σημαντικο.


Θα σας δειξω ορισμενα ανταλλακτηρια στην Παλια Πολη.

1. Περιοχη Aksaray. Πισω απο την σταση του τραμ (προς Kabatas).

2. Aνεβαινοντας την οδο Ordu (στα δεξια) περιπου απεναντι απο το τεμενος Beyazit.

3. Μπροστα στο τεμενος του Beyazit και απεναντι απο την σταση του τραμ (Beyazit-Kapalicarsi).

4. Στο δρομακι που οδηγει στην πυλη Carsikapi 2 αναταλλακτηρια (επι της οδου Ordu, σταση του τραμ).

5. Εαν βγειτε απο την εξοδο Mahmutpasa της Κλειστης Αγορας και κατεβειτε προς Yeni camii ή Αιγυπτιακη Αγορα, στην αρχη του δρομου και δεξια.

6. Κατεβαινοντας την οδο Yeniceriler απο Κλειστη Αγορα προς Αγια Σοφια στα δεξια σας.

7. Επι της οδου Divan Yolu, ο δρομος που παει για την Αγια Σοφια και σχεδον απεναντι απο το μικρο τεμενος του Firuz Aga στα αριστερα του δρομου.

8. Στα αριστερα της Αγιας Σοφιας, επι της οδου Alemdar (γραμμη του τραμ) στην αρχη της οδου και δεξια.

9. Διπλα στην εισοδο της Αιγυπτιακης Αγορας (πυλη απο την πλατεια, μπροστα στο Yeni camii).

Ωρες λειτουργιας 9π.μ - 9μ.μ καθημερινα και Κυριακες.




12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επιλογή ανάληψης απο Atm υπάρχει;

Nικανωρ είπε...

Αναφερεσαι στην αναληψη ευρω. Νομιζω ναι. Τα περισσοτερα ΑΤΜ (προσεξε, οχι ολα) δειχνουν ποιες καρτες δεχονται και επισης σου δινουν την δυνατοτητα να διαλεξεις και τι νομισμα χρειαζεσαι. Φυσικα και τι γλωσσα θα χρησιμοποιησεις στην συναλλαγη σου. Δεν χρησιμοποιησα ποτε ΑΤΜ για αναληψη αλλα ειδα οπτικα πολλα ΑΤΜ να δινουν αυτες τις δυνατοτητες.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα! Θα ταξιδεψω στην Πολη πρωτη φορα. Συμφερει να αλλαξω τα ευρω μου σε λιρες στο Βενιζελος ή ειναι καλυτερα οταν φτασω Τουρκια? Εχει καποια διαφορα?

Nικανωρ είπε...

Αγαπητε/η φιλε/η,
Δεν ξερω την αναλογια στο ανταλλακτηριο του Ελ.Βενιζελος. Συνιστω να αλλαξεις λιγα ευρω στην Αθηνα για τα πρωτα εξοδα και τα υπολοιπα στην Κων/πολη.

Unknown είπε...

Καλησπέρα. Θα πάω στην Κωνστσντινούπολη σε λίγες μέρες και μια φίλη μου είπε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω χρεωστική κάρτα της εθνικής χωρίς κάποια χρέωση, όπως γίνεται με την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ. Γνωρίζεις κάτι; Ευχαριστώ

Nικανωρ είπε...

Περσεφονη μου, Λυπαμαι πολυ δεν εχω ιδεα και δεν μπορω να σε βοηθησω.

Nικανωρ είπε...

Περσεφονη, εαν χρησιμοποιησεις την χρεωστικη καρτα εινα σαν να πληρωνεις με ευρω. Εαν πληρωσεις με χρεωστικη το ξενοδοχειο εχει καλως. Εγω προσωπικα εκτος ξενοδοχειου δεν εχω πληρωσει πουθενα με ευρω. Εχω την εντυπωση οτι συμφερει να αλλαξεις τα ευρω στα ανταλακτηρια και να πληρωνεις με λιρες.

Unknown είπε...

Καλησπερα!!καποιος που να γνωριζει πιο ανταλλακτηριο εχει καλυτερη τιμη?Θα ειμαι εκει σε λιγες μερες.

Unknown είπε...

Καλησπερα!Γνωριζετε καποιο ανταλλακτηριο με την καλυτερη τιμη?καποιος μου ειπε για αυτο που ειναι στο Σουλταναχμετ ισχυει?

Nικανωρ είπε...

Γεια σου Αλεξανδρα,
Το Sultanahmet εχει πολλα ανταλλακτηρια. Εγω συνηθως αλλαζω τα ευρω μου στο ανταλλακτηριο που βρισκεται μπροστα απο το Beyazit cammi και πισω απο την σταση του τραμ.

Unknown είπε...

Ευχαριστω!!!!!

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!