Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.


Υπάρχουν εξαιρετικες ιστοσελιδες για να βρείτε περιγραφές, φωτογραφίες και να κάνετε κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Πόλης (αλλά και όλου του κόσμου) οπως το Booking.com, trivago.gr, venere.com κλπ.

Στην σελιδα αυτη εκείνο που θα κάνω είναι να σας αναφερω ορισμενα ξενοδοχεια που εχω παει με τα συν και τα πλην τους που μπορεί να βοηθήσουν στην διαμονη σας στην Πολη.
Οι πληροφοριες αυτου του κεφαλαιου περισσοτερο θα βοηθησουν τα ατομα που αποφασισαν να επισκεφθουν την Κων/πολη μονοι τους και οχι με καποια οργανωμενη εκδρομη. Επισης τους φιλους που δεν εχουν την οικονομικη ανεση να πανε σε ενα τετράστερο ή πεντάστερο ξενοδοχειο. Ορισμενες ομως πληροφοριες οσον αφορα την τοποθεσια των ξενοδοχειων θα βοηθησουν ολους.

ΕΠΟΧΗ.

Ας ξεκινησουμε με καποιες πληροφοριες σχετικά με την εποχη που πρεπει να κανετε την εκδρομη σας ή τις τιμες των ξενοδοχειων, ενώ θα σας πω και λιγα λογια για την δικη μου φιλοσοφια περι ξενοδοχειων και ειδικα γι αυτά της Πολης.

Οι περιοδοι όπου οι τιμες των ξενοδοχειων ειναι πεσμενες ειναι:
* Απο μέσα Γενάρη μέχρι τον Μαϊο.
* Απο τον Σεπτεμβριο μεχρι τα Χριστουγεννα.
Οι περιοδοι όπου οι τιμες των ξενοδοχειων ''χτυπάνε ταβάνι'' είναι:
* Το καλοκαίρι.
* Το Πασχα.
* Τα Χριστουγεννα.
* Το τριήμερο της Καθαρας Δευτερας.

Εκτος όμως απο τις τιμές εκείνο που αυξάνεται κατακόρυφα είναι η ποσότητα των τουριστών. Τι σημαινει αυτο, η αναμονη στην εισοδο της Αγιας Σοφιας γίνεται εξωπραγματικη, στην Κλειστη Αγορα και στην Αιγυπτιακη Αγορα παρατηρείται το αδιαχωρητο, η ουρα στην Basilica Cisterna τεραστια. Τουρίστες στην Πολη υπαρχουν ολο τον χρονο αλλα αυτες τις περιοδους ειναι το κατι αλλο!!!
Τωρα θα μου πειτε οτι οι περισσοτεροι εργαζομενοι παίρνουν τις αδειες τους το καλοκαιρι και η εποχη ειναι η καταληλοτερη για εκδρομες με πολλα συν, καλός καιρος, ελαφρύς ρουχισμος, καλή διαθεση.
Στο πρωτο θα συμφωνησω αλλα οχι ως προς την εποχη. Το καλοκαιρι εχει την χαρη του και τα πλεονεκτηματα του τα οποια ειναι σιγουρα πολλα. Αλλα για φανταστειτε μπροστα σας την Αγια Σοφια και τα μεγαλα οθωμανικα τεμενη χιονισμενα, για φανταστειτε την βολτα σας διπλα στον Κερατιο ενω χιονιζει ή την βολτα σας με το καραβακι στον Βοσπορο μεσα στην ομιχλη σε ενα χιονισμενο τοπιο! Μην φοβαστε τον χειμωνα της Πολης, μπορει να χιονιζει να εχει κρυο αλλα δεν υπαρχει ο χειμωνιατικος αερας της Ελλαδος. Με ενα καλο ντυσιμο δεν υπαρχει κανενας φοβος, εκτός από την βροχή! Είναι η πιο σοβαρή αιτία που θα χαλασει την εκδρομη σας. Πριν λοιπον κλεισετε ξενοδοχειο κοιταξτε τον καιρο της Πολης στο Internet.
Οσο για το καλοκαιρι η ζεστη ειναι αρκετη αλλα το καλο ειναι οτι ολη την ημερα φυσαει ενα αερακι απο την θαλασσα και δεν την καταλαβαινετε. Το αερακι σας ξεγελα ως προς την ακτινοβολια γι΄αυτο παντα αντηλιακο, γυαλια ηλίου, καπελο.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ

Λιγα λογια για την φιλοσοφια μου ως προς τα ξενοδοχεία που επιλέγω στα ταξίδια μου και ειδικοτερα γι αυτά της Πολης. Οταν παω καποια εκδρομη σε ενα αγνωστο μερος, αυτο που με ενδιαφερει σε πολυ μεγαλο βαθμο ειναι να δω και να γνωρισω οσο το δυνατον περισσοτερα και αυτο προυποθετει ανελεητο περπατημα.
Το ξενοδοχειο λοιπον το χρειαζομαι ισως για λιγη ξεκουραση το μεσημερι, ενα μπανιο και σιγουρα για βραδυνο ησυχο υπνο. Επομενως θελω ενα ξενοδοχειο που θα μου προσφερει ενα δωματιο με καθημερινη καθαριοτητα, με τουαλέτα και ντους, TV, A/C για το καλοκαιρι, ψυγειο για το καλοκαιρι,θερμανση και ενα ικανοποιητικο πρωινο.
Ολα αυτα τα προσφερουν κατα 95% τα ξενοδοχεια τριών αστερων της Πολης. Για ποιον λογο να παω σε ενα ακριβοτερο ξενοδοχειο;
Δεν χρειαζομαι ουτε σαλονακια στο δωματιο, ουτε μπουρνουζι στο μπανιο, ουτε καθημερινα λουλουδια και φρουτα στο δωματιο και ουτε ενα πρωινο με τα αμετρητα καλουδια που μεχρι να αποφασισεις τι θα φας σου περναει και η ορεξη. Πολυ ωραια ολα αυτα αλλα οχι για μενα. Πάντως σε πολλους εκδρομεις η πολυτελεια του ξενοδοχειου ειναι πολυ βασικος παράγοντας. Καλα κανουν κανενα προβλημα. Ο καθενας κοιταζει πως θα περασει καλυτερα σε μια εκδρομη.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ


Η τοποθεσια του ξενοδοχειου που θα μεινω στην Κων/πολη για μενα ειναι από τα πιο βασικά ζητήματα. Επιλέγω πάντα ξενοδοχειο στο ιστορικο κεντρο της Παλιας Πολης δηλαδή μεταξυ των περιοχων  Beyazit - Cemberlitas - Sultanahmet - SirkeciΘελω να ειμαι νυχτα-μερα ''μεσα'' στην ιστορια. Να ξυπνω το πρωι απο τις προσευχες των μουεζινηδων απο τα τζαμια και το πρωτο πραγμα που θα βλεπω να ειναι η Αγια Σοφια. Θελω να ειμαι αναμεσα στις Βυζαντινες εκκλησιες, στα τεραστια οθωμανικα τεμενη, στις αγορες, στα χανια, στα χρωματα και στις μυρωδιες της αληθινης Πολης. Το 90% των Ελληνων εκδρομεων που γνωριζω μεσα στο λεωφορειο πηγαινοντας για την Κων/πολη μου λενε οτι εχουν κλεισει ξενοδοχειο στη περιοχη γυρω απο την πλατεια Τaxim και δεν καταλαβαινω τον λογο. Η προσωπικη μου αποψη για καποιον ο οποιος θελει να γνωρισει οσο περισσοτερο μπορει την Κων/πολη, ειναι ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος αν επιλεξει μια περιοχή σαν την πλατεία Ταξίμ. Και εξηγουμαι:
Το να κατεβεις απο την πλατεια Taxim στην Παλια Πολη θελει αρκετη ωρα και σε ωρες αιχμης ακομη πιο πολυ. Εαν καποια στιγμη θελησεις να επιστρεψεις στο ξενοδοχειο για οποιοδηποτε λογο ή θελησεις να ξεκουραστεις λιγακι το μεσημερι, το να ξανακατεβεις παλι στη Παλια Πολη το βρισκω λιγο δυσκολο.
Γιατι λοιπον να μη μενεις σε περιοχη που θα εισαι μεσα στα ''γεγονοτα'' και θα εχεις πιο γρήγορη προσβαση στο ξενοδοχειο σου?
Ο χρονος μετραει πολυ στην Πολη και ακομη περισσοτερο εαν οι μερες της εκδρομης σου ειναι λιγες.

Και κατι τελευταιο, φροντιστε να εχετε κλεισει ξενοδοχειο μεσω διαδικτύου (εγω χρησιμοποιω το Booking.com) για δυο βασικους λογους: 
  • Οι τιμες ειναι αρκετα  χαμηλοτερες.
  • Ειναι πολυ δυσκολο και κοπιαστικο να ψαχνεις για ξενοδοχειο και ταυτοχρονα να συγκρινεις και τιμες.
  • Παντα να κανετε κρατηση μερικους μηνες πριν και πολυ περισσοτερο αν θα ταξιδεψετε Χριστουγεννα, Πασχα και καλοκαιρι γιατι θα πετυχετε πολυ χαμηλοτερες τιμες.
  Προσεξτε και το εξης: Ολα τα ξενοδοχεια στο chek in εχουν μια συγκεκριμενη ωρα. Η ωρα αυτη ισχυει στην τουριστικη περιοδο επειδη τα δωματια ειναι παντα γεματα και οταν αδειασουν χρειαζονται καποιο χρονο για να καθαριστουν. Εκτος τουριστικης περιοδου, οποιαδηποτε ωρα και να πηγα πριν το chek in, παντα μπηκα στο δωματιο αμεσως.

Παρακάτω ακολουθεί μια απαριθμηση των ξενοδοχειων που έχω χρησιμοποιήσει:



1. DEDEM HOTEL  














2. HURRIYET HOTEL  












3. ADORA HOTEL   








4. HATAY HOTEL  










5. CALIFORNIA HOTEL 











6. BEST NOBEL HOTEL   









7. NEWPORT Sultanahmet HOTEL   






8. VIZYON HOTEL  










9. SANTA SOFIA HOTEL 







10. GRAND NAKI HOTEL      







11. MIRAN HOTEL    











12. Bilinc Hotel                                                                                                                                                                                                                                                                                     


                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                       









                                                                                                  







                                                                     









                                                                                       











                                                                                                                                             



















                                                                                   









                                                                                                                                                                                                                                                                                                     











                                                                                                                                                                                                                                                            
                                  



                                                                                       







































      









                                                                                      

                                                                                                                             










  




























 

















                                        









                                                                 
                                                                      


























                                       












                                                         








7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!! ΤΕΛΕΙΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ TRAVELREPUBLIC.CO.UK ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BOOKING.(ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΕΥΡΩ).

stelios είπε...

Κλεισαμε στο Hurriet κατοπιν της υποδειξεις σου,πες μας κι αλλα σχολια για το ξενοδοχειο αν θελεις ευχαριστω

Nικανωρ είπε...

Αγαπητε Στελιο,

Το Hurriyet ειναι καλη επιλογη αλλα μονο για ανοιξη και καλοκαιρι.Τον χειμωνα δεν εχει ικανοποιητικη θερμανση. Εναι σε πολυ καλο σημειο, κοντα στην θαλασσα και κοντα στην Αγια Σοφια και στα αλλα μνημεια. Η σταση του τραμ ειναι πολυ κοντα. Τα δωματια ειναι αρκετα μεγαλα και εχουν ολα τα απαραιτητα, η καθαριοτητα ειναι καθημερινη και το πρωινο ικανοποιητικο. Αν το ξενοδοχειο ειναι πληρες ισως να αργησει να περασει η καθαρηστρια αλλα θα περασει. Τα παιδια στην reception ειναι πολυ καλα και εξυπηρετικα. Καλη επιλογη για ανοιξη.Καλα να περασεις και περιμενω εντυπωσεις και να μου πεις αν σε βοηθησε καθολου το blog.

Stelios είπε...

Ευχαριστω.Εκλεισα ιουνιο για 48 ατομα(φιλοι).Επειδη και εγω ειμαι της ιδιας αποψης με σενα δηλαδη η περιοχη ειναι το κυριοτερο πραγμα που πρεπει να κοιταξεις κι οχι τοσο πολυ την ποιοτητα του ξενοδοχειου.Το Σιρκετσι και το Καρακιοι ειναι οι πιοπροσοτες περιοχες που εισαι κοντα σε ολα τα ενδιαφεροντα.Εχω διαβασει ολες τις αναρτησεις σου και τις συμβουλευομαι,Πηγαινω στην Πολη 2-3 τον χρονο.την εχω περπατησει οχι ολη αλλα πολλες ωρες και χιλιομετρα εχω κανει.Μια ερωτηση ακομα.Το λεωφορειο ποσο μακρια σταματαει απο το ξενοδοχειο?Ευχαριστω και τα ξαναλεμε

Nικανωρ είπε...

Δεν καταλαβα, Ποιο λεωφορειο εννοεις?

Stelios είπε...

Το λεωφορειο το δικο μας ποσο κοντα μπορει να πλησιασει το ξενοδοχειο?

Nικανωρ είπε...

Το καλυτερο σημειο για να σταματησει το λεωφορειο σας χωρις προβλημα και με ευκολια ειναι μπροστα στο Σιδηροδρομικο Σταθμο του Sirkeci. Απο εκει ειναι κοντα το ξενοδοχειο.