Μια πόλη γεμάτη βυζαντινά μνημεία, αγορές, τεμένη, χάνια, μουσεία και, βεβαίως, χρώματα, γεύσεις και ένα ατελείωτο μωσαϊκό ανθρώπων

ΠΑΡΚΟ YILDIZ.

To Yildiz park επι Οθωμανικής αυτοκρατοριας ηταν μερος του παλατιου Yildiz. Oι περιπατοι στο θαυμασιο και τεραστιο αυτο παρκο ηταν προνομιο μονο των κατοικων του παλατιου του σουλτανου Abdulhamid II. H περιοχη του Yildiz ηταν ανεκαθεν τοπος κυνηγιου. Ξεκινωντας απο την Βυζαντινη εποχη και συνεχιστηκε απο τους σουλτανους και ειδικα απο τον Σουλειμαν τον Μεγαλοπρεπη.
Σημερα το παρκο ειναι δημοφιλης τοπος για ημερησιες εκδρομες ειδικα τα Σαββατοκυριακα.

Εχει πληθος λουλουδιων και δεντρων με ποικιλιες απ΄ολο τον κοσμο.
Δυο ομορφα παλια κιοσκια το "Cadir" και το "Malta" προσφερονται για τσαι, πρωινο και γευμα, αν και μάλλον είναι ακριβά στις τιμές τους καθότι απευθύνονται στους ξένους τουρίστες. Υπαρχεικαι cafe για τον πολυ κοσμο κατω απο το παλατι.
Επισης λειτουργει και εργαστηριο πορσελανης Yildiz.


Πως θα πατε.


α. Μπορειτε να πατε με τα ποδια οπως πηγα εγω. Θα παρετε το τραμ με κατευθυνση προς Kabatas και κατεβειτε στο τερμα. Θα περασετε στο δεξιο πεζοδρομιο και μετα ολο ευθεια μπροστα, ειναι μια ωραια διαδρομη. Θα περασετε το Dolmabahce Palace, το Ναυτικο Μουσειο, τον ταφο του Ναυαρχου Barbarossa στην πλατεια Besiktas και θα φτασετε στο Ciragan Palace. Απεναντι απο το παλατι ειναι η εισοδος του παρκου (Φωτο 1) (Χαρτης 1).

β. Μπορειτε να πατε με την αστικη συγκοινωνια απο το Kabatas. Θα παρετε το τραμ με κατευθυνση προς Kabatas απο την Παλια πολη και θα κατεβειτε στο τερμα, η σταση των λεωφορειων ειναι απεναντι απο το τερμα. Θα παρετε ενα απο τα λεωφορεια 22, 25Ε, 30D και θα κατεβειτε στην σταση Yahya Εfendi. Μολις κατεβειτε θα κανετε λιγο πισω και απεναντι ειναι η εισοδος του παρκου (Φωτο 1, Χαρτης 1).

Χαρτης 1.










Φωτο 1.
















































































































































































1 σχόλιο:

Μπάμπης είπε...

Απόλαυση. Θα ρίξουμε μάσες εκεί! Μετά την βόλτα ανοίγει η όρεξη...